top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKimberley Kuijpers

5 tips om zo goedkoop mogelijk op reis te gaan.

In deze blog ga ik jullie vertellen over hoe ik altijd zo goedkoop mogelijk op reis probeer te gaan. Met deze tips kan je aardig wat geld besparen. Zo kan je voor hetzelfde geld soms twee keer op vakantie. Wie wilt dat nou niet?


Tip 1: Boek je reis zelf.

Als je je reis zelf boekt ben je altijd goedkoper uit dan dat je een samengestelde reis boekt. Ook is het natuurlijk goedkoper om het niet door een reisadviseur te laten boeken. Waarom? Je bespaard hiermee de kosten die je betaald aan het desbetreffende bedrijf of de desbetreffende persoon dat het reisje aanbied of voor jou boekt. Je kan dus het beste zelf je vakantie boeken. Ik wil hiermee natuurlijk niet zeggen dat je niet meer via een tussenpersoon of bedrijf moet boeken want veel mensen kiezen hier bewust voor omdat dat makkelijker is. Mijn blog draait om het zo goedkoop mogelijk op vakantie gaan en in dit geval is het goedkoper om alles zelf los te boeken.


Tip 2: Zoek niet op bestemming. Maar zoek op vliegtickets!

Wat heel veel mensen doen is één bestemming kiezen en daar gaan ze vervolgens een passende deal voor zoeken. Dit is natuurlijk super leuk, omdat je als jaren naar deze bestemming heen wilt? Maar dit kan een stuk duurder zijn dan bijvoorbeeld een andere leuke bestemming waar je misschien nog niks van hebt gehoord. Wat ik heb geleerd is dat vooraf een bestemming kiezen niet echt de beste manier is om goedkoop op reis te gaan. Wat wel de beste manier is ga ik jullie nu proberen uit te leggen.


Als je echt goedkoop op reis wilt kan je het beste zoeken zonder vooraf een bestemming te kiezen. Het geheim? Zoek op vliegtickets! Vliegtickets zijn meestal het duurste van de reis. Vind je goedkope vliegtickets, dan kan je je reis al een stuk goedkoper maken. Vliegtickets wisselen heel erg in prijs. Dit heeft te maken met het seizoen maar ook met de bezetting van een vliegtuig.


Kies jij er dus bijvoorbeeld voor om naar Barcelona te gaan en zijn de ticketprijzen heel hoog dan is het waarschijnlijk hoogseizoen voor die bestemming, Wat ook nog kan is dat het een drukke vlucht is. De maatschappij weet dan dat ze het toestel toch wel vol gaan krijgen met dat hogere tarief. Terwijl je misschien 2 maanden later een vlucht kan boeken voor de helft omdat er nog bijna geen stoelen bezet zijn en ze toch het toestel vol willen krijgen. Aangezien je toch aan je aangevraagde vakantiedatums moet houden kan je in dit geval beter voor een andere bestemming kiezen.


Wat je vervolgens kan doen is het volgende. Ga naar de site van een goedkope luchtvaartmaatschappij en ga dan naar de tarievenzoeker. Hier kan je vliegtickets zoeken zonder bestemming. Tik de datum in dat je wilt gaan en je krijg alle vluchten van goedkoop naar duurder. Zit hier toevallig een bestemming tussen die je ook leuk lijkt en die ook nog is veel goedkoper uitkomt dan die reis naar Barcelona? Dan heb je al bespaard! Zoek dus geen bestemming zoek gewoon een goedkope vlucht naar een bestemming die ook bij je past. Dit heb ik zelf al drie keer gedaan en ik kwam uit op de leukste bestemmingen: Porto, Lecce & Catania. Wat ook erg leuk is dat je vaak op minder toeristische bestemmingen uitkomt die nog niet iedereen heeft gezien. Des te leuker om na je vakantie over te vertellen toch?


Tip: kan je makkelijk vrij krijgen op je werk? Zoek dan zonder bestemming en zonder datum. Zo vind je nog goedkopere vluchten.


Dit is een voorbeeld van een korte reis maar deze tip kan je toepassen op alle reizen!




( Als je besluit toch een samengestelde reis te boeken via een travel bedrijf dan kan je deze tip natuurlijk ook gebruiken. Kijk wat het goedkoopste is in plaats van naar een vaste bestemming te zoeken. )


Tip 3: Boek een goedkoop verblijf.

Zoals ik bij tip 1 al uitlegde is het goedkoper om zelf te boeken. Ik ga er nu dus even van uit dat je zelf een goedkope vlucht hebt gevonden en daar een passend en goedkoop verblijf bij zoekt voordat je alles gaat boeken.


Wat ik zelf heel erg merk is dat samengestelde reizen vaak een hotel bevatten. Hotels zijn een stuk duurder dan bijvoorbeeld een gezellige bed & breakfast. Als je dus zelf je verblijf kan boeken kan je daar ook weer op besparen en je kan natuurlijk een verblijf zoeken die helemaal past bij jou wensen.


Het goedkoopste is om een bed & breakfast of een appartement via booking.com of airbnb te zoeken. Bij beide tik je de bestemming in en klik je je gewenste voorzieningen aan. Klik daarna op de functie: prijs laag – hoog. Nu geeft hij de goedkoopste verblijven aan met jou wensen ( zie een voorbeeld op de foto’s ). Vind je dit te prijzig moet je je gewenste voorzieningen aan gaan passen. Zo is een verblijf buiten het centrum altijd een stuk goedkoper. Ook is het goedkoper om bijvoorbeeld een badkamer buiten je kamer of een gedeelde badkamer te hebben. Sta je hiervoor open dan kan je de prijs nog lager maken.

Blijft het verblijf duur dan kan je er altijd nog voor kiezen om toch een andere bestemming te gaan zoeken. Je zult zien dat soms de vliegtickets heel goedkoop zijn maar je er geen goedkoop verblijf bij kunt vinden. Zoek dan een andere goedkope vlucht naar een andere leuke bestemming. Wie weet vind je daar wel een goedkoop verblijf bij. Om zo goedkoop mogelijk op reis te gaan moet je natuurlijk een goedkoop vliegticket hebben maar ook een goedkoop verblijf erbij zoeken. Zoek in deze situatie dus gewoon even door want je kan natuurlijk altijd nog kiezen voor iets duurders.


Tip: Vaak heb je bij sites dat je kortingen kan opbouwen. Je kan een kortingslink aanmaken waarmee je andere korting mee kan geven. Gebruiken anderen jouw korting dan ontvang jij een saldo op jouw account die je kan gebruiken voor jouw volgende reis. Zo profiteer je dus beide van kortingen.


Bij deze mijn links als je gebruik wilt maken van mijn korting:




Tip 4: Kijk vooraf wat de prijzen in het land doen.

Als je een bestemming kiest kan je het beste ook kijken naar wat de prijzen in dat land zelf doen. Zo is het leven in Portugal/Spanje bijvoorbeeld goedkoper dan in Italië. Maar als je echt goedkoop wilt rondkomen tijdens je reis kan je in Europa het beste richting Bulgarije, Hongarije of Polen gaan.


Buiten Europa kan het ook heel erg verschillen dus zoek altijd even op wat de prijzen in het land zelf doen.


Tip 5: Boek ver van te voren of last minute.

Deze laatste tip spreekt ook voor zich. Je kan het beste ver van te voren of last minute boeken. Dit heeft weer te maken met de bezetting van het vliegtuig en je hotel. Maatschappijen beginnen altijd met een standaard prijs. Loopt de verkoop slecht dan doen ze de prijzen last minute omlaag loopt de verkoop goed doen ze de prijzen gelijk al omhoog. Het is dus het beste om in het begin te boeken want dan heb je de standaard prijzen nog of als je geluk hebt de lagere prijzen. Zijn er veel mensen die tickets hebben geboekt met de lage prijzen dan gooien ze de prijzen weer omhoog wacht daar dus niet op. Als je dan toch wilt wachten kan je beter wachten tot de last minute prijzen weer komen.

Ook heb ik me laten vertellen dat boeken op een dinsdag goedkoper is. Hier is geen bewijs van maar het is altijd het nakijken waard.


Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en wens jullie alvast heel veel plezier op jullie volgende reis.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page